Nagy korkülönbség, alkoholmámor és szenvedély - Domján Edit és Szécsi Pál legendás szerelmére emlékezünk

Domján Edit és Szécsi Pál szerelme viharos, ugyanakkor perzselő és csillapíthatatlan volt. Bár rajongásig imádták egymást, történetük sajnos drámai véget ért.

Legendás szerelem

A történelem során számos inspiráló, megrendítő, és tragikus történet született magyar szerelmespárokról: elég Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni, Ady Endre és Léda, vagy Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva románcára gondolni. A külön-külön is népszerű, valamint elismert Domján Edit-Szécsi Pál kettős története talán az egyik legkülönlegesebb volt mind közül, annak ellenére, hogy kevesebb, mint egy évig tartott. A tehetséges táncdalénekes nővére, Szécsi Katalin visszaemlékezései alapján a szerelmesek 1972. januárjában találkoztak egy közös fellépés során: az ünnepelt színésznő pillanatok alatt lenyűgözte Szécsit, aki az előadás után Volkswagenjével hazafuvarozta – akkor még nem sejthették, hogy később a modernkori Rómeó és Júliaként emlegetik majd őket. A részletekért olvass tovább a galériában!

Az első találkozás utáni reggelen Szécsi Pál sárga rózsával várta szíve választottját, akit randevúra vitt egy hotelbe reggelizni, miközben Edit megkérte, legyen a partnere a rádió Ablak című műsorában egy duettben. Kapcsolatuk pillanatok alatt kibontakozott: éjjelente telefonon beszélgettek, a táncdalénekes pedig több alkalommal is meglepte a színésznőt sárga rózsával. Szécsi a késői hívások során mesélte el élete tragédiáját is: csupán tíz hónapos volt, amikor az apját a második világháborúban agyonlőtték, ezt követően került mezőtúri nevelőszülőkhöz. Édesanyja 1956-ban az Egyesült Államokba disszidált, hátrahagyva fiát és két lányát – a majdani énekes ezután került állami gondozásba.
Kattints a további képekért!

Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva kapcsolata legendás, s egyben viharos volt. A két színész között elsöprő szenvedély tombolt, történetük és szerelmük pedig mind a mai napig legendás.

Leadfotó: Fortepan/ Szalay Zoltán/ Főfotó

Oldalak