Hollywoodi tragédia: exbarátja vette el a tehetséges színésznő életét - Csupán 22 éves volt

Feltörekvő filmsztárnak számított az 1982-es Poltergeist színésznője, ám nem sokáig élvezhette a népszerűséget: Dominique Dunne mindössze 22 éves volt, mikor tragikus módon elhunyt.

Bántalmazó párkapcsolatban élt

Ha Hollywoodra gondolunk, általában a siker, a hírnév és a gazdagság jut eszünkbe, pedig a filmiparnak bizony mindig is megvolt a maga árnyoldala: az elmúlt száz évben olyan megrázó emberi tragédiák húzódtak a felszín alatt, melyek a mai napig döbbenetet váltanak ki belőlünk. Gondoljunk csak Judy Garland-ra, Marilyn Monrore-ra vagy Sharon Tate-re – ők mind a filmgyártás aranykorának áldozatai lettek, de rajtuk kívül számos hasonló szörnyű történetet hallottunk már. A felsoroláshoz tartozik Dominique Dunne is, aki csupán 22 éves volt, mikor volt párja rátámadt és puszta kézzel fojtogatta.

A világsikert arató horrorfilm előtt a fiatal színésznő több produkcióban is kipróbálta magát, ugyanis hosszú ideje filmes pályáról álmodott – nem is meglepő, hiszen Dunne művészcsaládból származott, apja író és producer volt, bátyja pedig szintén a színészkedéssel foglalkozott. A fiatal lány számára hamar kinyíltak az ajtók és karrierje szépen kezdett kibontakozni, ám mindeközben a magánéletében nem volt minden rendben. Már a Poltergeist forgatása előtt együtt volt barátjával, John Thomas Sweeney-vel, aki chefként dolgozott Los Angelesben – kapcsolatuk azonban végig viharos volt, ugyanis a férfi megszállottként akarta birtokolni a barátnőjét; a Grunge összeállításából kiderül, hogy a színésznő egy ponton az édesapjának például azt mondta, a férfi nem szereti őt, csupán uralkodni akar felette. A veszekedések mindennapossá váltak, majd a helyzet kezdett egyre jobban eldurvulni, ugyanis Sweeney fizikailag is bántalmazta a lányt – egyik alkalommal olyan erősen ragadta meg a hajánál fogva, hogy pár tincset ki is tépett.

Lapozz tovább, cikkünk folytatódik!

Oldalak