Sztárok

30 évig elválaszthatatlanok voltak: csak a tragédia vethetett véget a legendás magyar színésznő és férje szerelmének

Dajka Margit, a magyar színművészet kimagasló alakja, emellett a leghíresebb hazai tragikomika volt, aki nemcsak a világot jelentő deszkákon kápráztatta el a férfiakat, hanem a kulisszák mögött is - ő maga azonban csak a negyedik férje mellett talált rá az igazi boldogságra.

Óriási románc volt

Dajka Margit 1907. október 13-án látta meg a napvilágot Nagyváradon. Kilenc éves korában kezdte bontogatni a szárnyait a színpadon, kitartásának, szorgalmának, no és persze istenadta tehetségének köszönhetően pedig nagyon hamar rálépett a rivaldafény felé vezető útra. Sikert sikerre halmozott: imádta a közönség és a szakma, melyet jól bizonyít az is, hogy érdemes és kiváló művész vált belőle, emellett Kossuth-díjjal is kitüntették. A magánéletben azonban több kudarc érte, a szerelemben pedig sokáig nem igazán volt szerencsés - négyszer házasodott, és csak az utolsó férje tudta őt igazán boldoggá tenni. Részletek a galériában!

Dajka Margit nagyon fiatal volt még, amikor megismerte első férjét, Kovács Károly színművészt. A hódmezővásárhelyi Fekete Sas étteremben pillantották meg egymást először, s onnantól kezdve 13 éven át együtt voltak.
Kattints a további képekért!

Weöres Sándor a XX. századi magyar irodalom egyik legzseniálisabb alakja volt, munkássága pedig mind a mai napig meghatározó elemét képezi a kultúránknak. A legendás költő nem csupán a művészetben tudott kiteljesedni, hanem a magánéletében is, hiszen 40 évig élt boldog és kiegyensúlyozott házasságban Károlyi Amy József Attila-díjas költőnővel.

Leadfotó: Fortepan / Hunyady József

Oldalak

Sztárok
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...
Lifestyle
A tulipán virágzása elképesztő és káprázatos látvány, viszont ahhoz, hogy sokáig tartson a csoda, meg kell adni a növényeknek a megfelelő gondoskodást.
Sztárok
Balogh Levente és a kislánya között nagyon jó a kapcsolat. Ez onnan is látszik, hogy Szimi oda is tud pörkölni néha az édesapjának.