Sztárok

Drogfüggősége végzett a nyolcvanas évek angyalarcú gyereksztárjával - élete utolsó éveiben már emberi roncsként vegetált

Corey Haim csillaga a nyolcvanas években kezdett emelkedni, a korszak rengeteg sikerfilmjében tündökölt, ám a felnőttkor küszöbére érve népszerűsége hamar kopni kezdett, őt magát pedig önpusztításba hajszolta a mellőzöttség.

Gyorsan hozzászokott Hollywood csillogásához

Corey Haim neve egyet jelentett a minőségi szórakoztatással a boldog nyolcvanas években. A korszak egyik legfelkapottabb amerikai gyereksztárja Kanadában látta meg a napvilágot 1971-ben, és édesanyja tanácsára kezdett először színészleckéket venni. A kis Corey-t hamar beszippantotta az újonnan felfedezett, csodamód izgalmas világ, és úgy döntött, színészi babérokra tör. Az 1980-as évek közepén kezdte megvetni a lábát Hollywoodban. Első filmszerepét nem kisebb húzónevek, mint Robert Downey Jr. és Sarah Jessica Parker oldalán alakította a Firstborn (1984) című filmben. Haim karrierjét igazából a Lucas és a szerelem (1986) című mozi izzította be, melyben Charlie Sheen, Winona Ryder és más nagyágyúk oldalán domboríthatott. Ezt követte Joel Schumacher (Összeomlás, Az ügyfél, A fülke) 1987-es vámpírfilmje, Az elveszett fiúk, egy különös hangulatú horrorvígjáték, mely több szempontból is fordulópontot jelentett Haim pályáján. Egyrészt színészi tehetségének újabb oldalát csillogtathatta meg a nagyközönség előtt, másfelől ekkor játszott először együtt névrokonával, Corey Feldman színésszel (Állj mellém, Maverick, Haláli fegyver), akivel ezután gyakorlatilag elválaszthatatlanok lettek.

Fotó: NBC Television / Getty Images

Lapozz tovább, még nem értél a cikk végére!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Fashion&Beauty
A menyasszonyi sminktrendek minden időszakban egyre megújulnak, nincs ez másként ősszel sem, amikor is a meleg színek lágy összhangja kerül leginkább előtérbe.
Lifestyle
Szeptember elején a fiatal nő hozzáment a szerelméhez, Dominikhoz: miközben a színpadon a vendégek mondták a beszédjeiket, a menyasszony össze akart bújni a vőlegényével. Majd hirtelen ellökte a...