Sztárok

Kábítószerfüggősége tönkretette a 80-as évek sármos komikusát: elhanyagolt külsejű, pocakos nagypapa vált belőle - Fotók

Chevy Chase neve a nyolcvanas években még egyet jelentett a minőségi kikapcsolódást nyújtó vígjátékokkal, és bár a szebb napokat is látott színész máig nem fordított hátat a hivatásának, a külseje rengeteget változott az elmúlt évtizedekben.

Negyven éve még mindenki az ő poénjain nevetett

A nyolcvanas években számos káprázatos tehetségű komikus színész lépett színre a tengerentúlon: az imádnivalóan szabadszájú Eddie Murphy, a kaméleonszerű Robin Williams, a gumiarcú Steve Martin, a megmosolyogtatóan teszetosza Tom Hanks, vagy épp a felejthetetlen Richard Pryor-Gene Wilder-duó mellett ekkor élte fénykorát Chevy Chase is. Az 1943-as születésű amerikai színész már a hetvenes évek végén (Óvakodj a törpétől!) belopta magát a nagyközönség szívébe, de az igazi áttörés a következő dekád hajnaláig váratott magára. A Családi vakációban (1981) és megannyi folytatásában a szeretnivalóan őrült családapa, Clark Griswold karakterét alakította, s a szerep hamarosan óriási (el)ismertséget hozott számára. Feltűnt a Golfőrültekben (1980) és folytatásában, William Friedkin Az évszázad üzlete (1983) című vígjátékában, valamint John Landis A három amigójában (1985) is, Steve Martin és Martin Short oldalán. A kilencvenes években azonban valami alapvetően megváltozott: Chase egyre kevesebb jövedelmező szerepet kapott, inkább csak kisebb epizódokat vállalt, vagy épp önmagát parodizálta, mint Az utolsó akcióhős (1993) cameószerepében. A színész a mai napig forgat, filmjei azonban immáron nem sok vizet zavarnak: a nagyközönség jelentős része nem is hallott róluk. Időközben a színész külseje is látványosan megváltozott, és ez korántsem csak az idő múlásának köszönhető.

Lapozz tovább, mutatjuk, hogy néz ki napjainkban Chevy Chase!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Egészséged szempontjából rossz vége is lehet annak, ha lefagyasztod ezeket az élelmiszereket.
Fashion&Beauty
Igazán vadító estélyiben jelent meg Ördög Nóra a a Budapest Central European Fashion Week-en, ahova kislánya, Mici is vele tartott.
Sztárok
Szujó Zoltán nagyon ritkán enged betekintést a magánéletébe, most azonban megosztott egy fotót feleségével, Adriennel.