Sztárok

29 évesen végzett magával a 40-es évek legnagyobb szexszimbóluma: a meseszép színésznő egy házas férfi miatt vetett véget az életének

Carole Landis Rex Harrison miatt vetett véget az életének mindössze 29 éves korában: a világhírű színész állítólag azzal hitegette a szeretőjeként tartott szexszimbólumot, hogy elhagyja miatta feleségét, ám erre sosem került sor, Carole pedig nem bírta tovább elviselni a megaláztatást, így súlyos, visszavonhatatlan döntést hozott meg tragikusan fiatalon.

Előtte állt a jövő, tárt karokkal várta őt egész Hollywood

Carole Landis 1919-ben látta meg a napvilágot Frances Lillian Mary Ridste néven, és már egészen fiatalon kitűzött maga elé egy célt: pontosan tudta, hogy világhírű színésznő szeretne lenni, ezért pedig bármit képes volt megtenni. 15 évesen még az iskolát is otthagyta, hogy megvalósítsa álmait, karrierjét pedig bártáncosként kezdte San Franciscóban, majd szőkére festette a haját, és felvette a Carole Landis művésznevet, hogy meghódítsa Hollywoodot, ami sikerült is neki. Első főszerepét a One Million B.C című filmben kapta, és egycsapásra világhírű színésznővé is vált a produkció után, így a 20th Century Fox hamar szerződést is ajánlott neki, ezzel a 40-es évek egyik legnagyobb szexszimbólumává téve Landist. Igen ám, de Carole karrierje, ezáltal pedig magánélete is hamar lejtmenetnek indult, miután szakított a filmiparban befolyásos párjával, aki teljesen ellehetetlenítette a színésznőt kapcsolatuk után: Landis a viszonyt követően már csak B-kategóriás filmekben kapott szerepet, időközben pedig megismerkedett a kor egyik legnagyobb színészével, Rex Harrisonnal is, aki mint kiderült, teljesen tönkretette az életét. Olyannyira, hogy Carole 1948-ban, 29 évesen úgy döntött, eldobja magától az életet, ha már Rex nem lehet az övé…

Carole és Rex akkor kerültek közelebbi kapcsolatba, amikor a színésznő karrierje éppen lefelé, míg Harrisoné felfelé ívelt – de nem ez volt a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a férfi éppen házas volt, aktuális felesége pedig nem más volt, mint Lilli Palmer, aki Rex második neje volt a hatból.
Kattints a további képekért!

Elképesztő a hasonlóság Janicsák Veca és nővére, Regina között – a testvérek nem csupán kívülről egyeznek meg szinte megszólalásig, de belső értékeik is hasonlóak, így remekül kijönnek egymással, kapcsolatukról pedig most részletesebben is meséltek.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok