Sztárok

Így néz ki ma Bruce Lee egyetlen élő gyermeke: Shannon csak 4 éves volt, amikor elveszítette az édesapját – fotók

Bruce Lee lánya, Shannon Lee már 54 éves és rendkívül sikeres üzletasszony. Igaz, ezt nagyrészt szeretett édesapja rajongóinak köszönheti, akik életben tartják a harcművész emlékét.

Édesapját és testvérét is elveszítette

A kínai apa és német-kínai anya gyermeke a Sárkány évében és a Sárkány órájában látta meg a napvilágot, a Bruce nevet a kórházban az ápolónőktől kapta. Egyéves korában a család visszatért Hongkongba, ahol az apa a kínai opera népszerű sztárja volt, a kis Bruce is több filmben szerepelt gyermekként: a legenda szerint 12 évesen egy utcai banda alaposan elverte, ezután kezdett komolyan a kung-fuval foglalkozni. Tizennyolc éves korában, száz dollárral zsebében Amerikába indult szerencsét próbálni: a hajón táncoktatóként kereste kenyerét. Noha a filmes karrierje lassan indult be, egy idő után felkeltette Hollywood figyelmét, a Warner Bros pedig villámgyorsan megíratta a Bruce Lee testére szabott, de a nyugati közönség számára is könnyen fogyasztható A Sárkány közbelép forgatókönyvét, amely minden idők legnépszerűbb kung-fu-alkotása lett. A híresség életében csak öt filmet forgatott, hatása mégis felmérhetetlen a modern filmművészetre. Aligha él ma olyan ember a bolygón, aki ne tudná, hogy tragikusan fiatalon, mindössze 32 évesen hunyt el, hátrahagyva feleségét és két gyermekét. Mint ismert, a sztár fia, Brandon is túl korán távozott az élők sorából, ő filmforgatás közben sebesült meg halálosan – Lee egyetlen élő gyermeke, Shannon azonban ma már 54 éves, sikeres üzletasszony. Galériánkban megmutatjuk, kicsoda Bruce Lee egyetlen lánya:

Bruce Lee 1964-ben vette feleségül élete szerelmét, Linda Lee Cadwell-t, akitől két gyermeke született, Brandon és Shannon.
Kattints a további képekért!

George Harrison fia örökölte néhai édesapja tehetségét, hiszen ő maga is zenészként keresi a kenyerét. Ám ez még nem minden: Dhani szakasztott úgy néz ki, mint a világhírű zenész.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...