Közleményt adott ki Benedek Tibor családja: Végső búcsút vettek a világbajnoktól

Szűk családi körben búcsúztatták a 48 éves korában elhunyt világklasszis sportolót.

Egy ország gyászol

A háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, Benedek Tibor június 18-án hunyt el tragikus hirtelenséggel. A világklasszis sportoló előtt azóta már több ezer ember rótta le kegyeletét a Hajós Alfréd Sportuszodánál tartott megemlékezésen, a vízilabdázó családja viszont mindeddig nem tudatta Tibor rajongóival, mikor vesznek végső búcsút a sportolótól. A Magyar Vízilabda Szövetség azonban ma megosztott honlapjukon egy közleményt a Benedek-család nevében, melyből kiderül, hogy a temetésre szűk családi körben már sor került. Augusztusban viszont a világbajnok tisztelőinek is lehetőségük nyílik arra, hogy elbúcsúzzanak Tibortól, az ezzel kapcsolatos részletekről hamarosan a Magyar Vízilabda Szövetség oldalán tájékoztatják a sportrajongókat.

Íme a közlemény, változtatás nélkül

Kedves sportbarátok, tisztelt újságírók!

Köszönjük az elmúlt hetek megemlékezéseit, a sok üzenetet, együttérzést, Tiborra és a családunkra irányuló figyelmüket. Érezzük az egész ország, a sport- és vízilabdavilág támogatását ebben a leírhatatlanul szomorú időszakban.

Tisztelettel kérjük a továbbiakban is a közvélemény és a sajtó megértését, hogy az előttünk álló hosszú időszakban csendben és a magunk módján gyászolhassunk, hogy méltók maradhassunk Tibor és a vele közös pillanataink emlékeihez.

Tibortól, kívánsága szerint, szűk családi körben búcsúztunk el. Szeretnénk azonban, hogy aki szerette és tisztelte őt, méltóképpen vehessen tőle búcsút. Így az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt pályafutásának legszebb pillanataival emlékezünk rá a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A részletekről, valamint a döntő időpontjáról hamarosan a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján tájékozódhatnak.

Köszönettel:
Benedek család

Leadfotó: MTI

Oldalak

Szólj hozzá Te is!