Ez a 19 éves szőke szépség a belga trón örököse, ő lehet Belgium első királynője

Erzsébet belga hercegnő előtt igen fényes jövő áll, ugyanis Fülöp belga király és Matild belga királyné elsőszülött gyermekeként egyszer ő uralkodhat majd.

Hiába van két fiú testvére is, az övé lehet a trón

Erzsébet belga hercegnő nem akármilyen családban látta meg a napvilágot 2001. október 25-én: a belga királyi családba született ugyanis Fülöp király és Matild királyné lányaként, méghozzá első gyermekként. Nem sokkal születése előtt Belgiumban új törvényt fogadtak el a trón öröklésével kapcsolatban, amely teljes mértékben az elsőszülöttséget veszi alapul, így bár Fülöpnek és Matildának született két fia is, mégis Erzsébet a belga trón várományosa apja után – sőt ez még nem minden, ugyanis amennyiben trónra lép, ő lesz Belgium első királynője is, így lehetséges, hogy pár éven belül történelmi pillanatnak nézünk majd elébe. De hogy is néz ki a 19 éves hercegnő, és mit érdemes róla tudni? Galériánkban mutatjuk!

Apja, Fülöp király Belgium hetedik uralkodója jelenleg 61 éves, tanulmányait pedig a belga királyi akadémián, majd az Oxfordi Egyetemen folytatta, végül a kaliforniai Stanford Egyetemen szerzett diplomát politikatudományból. Anyja a 48 éves Matild királyné, aki az első Belgiumban született belga királyné, beszédterapeutának tanult, végül 1999. december 4-én összeházasodott az akkori trónörökössel Fülöp herceggel.
Kattints a további képekért!

A sikeres modell csak úgy sugárzik a boldogságtól, és büszkén mutatja meg sztárcsemetéjét a nagyvilágnak.

Leadfotó: Profimedia-RedDot

Oldalak