Zavaros tinédzserévei vezettek a tragédiához: 18 éves volt a világhírű színésznő, amikor holtan találták őt, ez okozta a sztár halálát

Mary Anissa Jones Buffy Davis szerepével vált ismertté a CBS Family Affair című sitcomjában, amely 1966 és 1971 között futott a csatornán – a fiatal lány 18 éves volt, amikor holtan találták őt.

Elképesztően rövid élet adatott meg számára

Anissa Jones 1958. március 11-én született az amerikai Indianában, Lafayette városában: édesapja mérnök volt, valamint a Purdue Egyetem igazgatóságának tagja, ahol Anissa édesanyja, Mary zoológushallgatóként tanult, így ismerkedett meg a pár, akik kislányukat már annak négyéves korában beiratták táncórákra, két évvel később Anissa pedig meg is kapta első reklámszerepét. Épp ezidőtájt Henry Garson és Edmund Beloin producerek a Family Affair című műsor ötletén dolgoztak, és mikor meglátták a hatéves lányt, úgy gondolták, tökéletesen illene rá Buffy szerepe. A műsort végül 1966 szeptemberében mutatták be a CBS-en: a Family Affair a Bill Davis nevű férfi történetét meséli el, akinek testvére elhunyt, így neki kell felnevelnie bátyja gyermekeit, a 15 éves Cissyt, valamint az ötéves ikreket, Buffyt és Jodyt. A sitcomból öt évadot készítettek, 1966-tól 1971-ig sugározták. Anissa mindeközben más projekteken is dolgozott: beszélgetős műsorokban volt vendégszereplő, és az egész világ rajongott a gyönyörű és tehetséges kislányért, akit csak imádni lehetett. A sorozat után Jones változtatni akart karrierjén, és úgy döntött, hogy inkább filmekben szerepelne, így jelentkezett egy meghallgatásra – Az ördögűző című filmben Regan MacNeil szerepét szerette volna megkapni, de ez végül nem jött össze neki. Nemsokkal később pedig beköszöntöttek a tinédzserévek, amely igencsak zavaros és nehéz volt Anissa számára, ez vezetett a végzetes tragédiához is.

Lapozz a részletekért!

Oldalak