Szexuális előéletünk - Miről tudhat a partnerünk?

Előfordult már az életedben, hogy a pasid az elődeiről faggatott? Talán minden kapcsolatban felmerül ez a kérdés egyszer, ám sokszor nehezen kezeljük ezt a témát. Mit valljunk be, mit ne, elmondjunk-e mindent? Nehéz döntés.

Exek
Gyakran már a kapcsolat elején, szinte mint ismerkedős kérdés szóba kerül az ex vagy az exek. Sosem egyszerű eldönteni mit válaszoljon az ember lánya, ha aktuális pasija rákérdez az elődökre. Valamit mégis mondani kell, nem lehet kibújni a válaszadás terhe alól. Gond leginkább akkor van, ha nem egy-két személyes múltbeli listával rendelkezel, hanem nagyobb számú volt szeretővel. Az mindegy, hogy egyéjszakás kaland volt, vagy csak két hónapig jártatok, az övé is voltál egyszer, és már nem tudod meg nem történtté tenni. Sokszor nagy csalódások is vannak mögöttünk, amiket nem szívesen reklámozunk. Ám vannak kitartó pasik, akik sajnos a részletekre is kíváncsiak.

Egy rövid ideje tartó, vagy lazább kapcsolatnál talán kevesebb valószínűséggel adódik az exek miatt probléma, de ha komoly terveink vannak valakivel, szeretnénk tudni kivel kötjük össze az életünket. Konzervatívabb férfiaknál meg pláne kapcsolatformáló kérdés lehet a volt pasi-kérdés.

Ha valóban hosszú távra tervezel jelenlegi pároddal, nem árt őszintének lenni. Számtalanszor halljuk milyen fontos az őszinteség, így is van, ám ebben az esetben mégsem célszerű minden apró részletbe beavatni szerelmedet. Talán mondani sem kell, de például a „miket csináltunk az ágyban” témát lehetőség szerint jobb elkerülni, főleg ha a hajdani szerető jobb volt ezen a téren, mint a mostani.

Hajt a kíváncsiság
Persze nemcsak a pasik kíváncsiak, általában mi sem tudjuk megállni, hogy ne kérdezgessünk a volt csajokról. Esetenként még le is nyomozzunk az illető csajt, szemrevételezzük a „konkurenciát”. Valószínűleg a pasik sem mondhatók felhőtlenül boldognak, amikor az excsajok szóba kerülnek, de ők inkább a hisztitől vagy kiakadástól tartanak, nem a szégyellni való mennyiségű lány miatt jönnek zavarba. Náluk azért másképp működik a szám-törvény, kicsit elnézőbb a közvélemény velük kapcsolatban. Viszont sűrű lista esetén a jelenlegi barátnő kifakadása borítékolható.

Ezek után mondhatnánk, az a legjobb megoldás, ha senki sem kérdez semmit, de egy komoly kapcsolatnál mégiscsak érdemes pár szót mesélni a korábbi életedről, ezt a részedet is ismernie kell. Az egyetlen kikötés talán, mint sok minden másban, itt is mértéktartónak kell lenni. És magunktól nem is muszáj belekezdeni az ezeregyéjszaka meséibe, csak ha megkérnek rá. Természetesen a faggatózás-korlátozás ránk, nőkre is vonatkozik, végül is mivel leszünk attól beljebb, ha betéve ismerjük az előző kapcsolatait?

Oldalak

Szólj hozzá Te is!