Segítség! A párom féltékeny a barátnőimre

Amikor párkapcsolatban élünk, mindig adódnak nehézségek. Egyik ilyen, hogy mivel nem rendelkezünk végtelen idővel, lemondásokra kényszerülünk. Ha a párunk helyett olykor a barátnőinkkel töltjük az időnket, az bizony néha megsínyli a kapcsolatot.

A probléma
Amikor szerelmesek vagyunk, minden időnket a párunkkal akarjuk tölteni. Akadnak azonban olyan alkalmak, amikor szívesebben lennénk a barátnőink társaságában, vagy egyszerűen olyan programunk lenne, amelyre pasival nem lehet elmenni. Ha ilyenkor a párunk megjegyzéseket tesz, sértődötten viselkedik, vagy hozzánk se szól, tudhatjuk, hogy nem tetszik neki a dolog.

Mit tehetünk?
Először is: kérdezzünk rá! Tudjuk meg, vajon tényleg azzal van-e gondja, hogy nélküle töltjük a szabadidőnket, vagy a barátnőink ellen van-e kifogása. Ha az utóbbi, akkor megoldás lehet, ha néha szervezünk közös programokat vele és a barátnőinkkel. Ha megismeri őket, talán jobban megbízik majd bennünk és a csajokban is. Mindenképpen győzzük meg arról, hogy semmi rossz nincs abban, hogyha egy pár időnként programokat is szervez, de a bizalom nagyon fontos! Ő is nyugodtan találkozzon a barátaival nélkülünk, legyenek fiús napjai, estéi. Ha így állítjuk be, valószínűleg megérti, hogy miről is beszélünk. Ha mi nem korlátozzuk az ő szabadságát, akkor remélhetőleg ő sem fogja ezt tenni a miénkkel.

Biztos, hogy szükség van választásra?
Jó esetben nem fog választás elé állítani minket életünk szerelme, de ha nagyon elharapódzik a helyzet, akár erre is sor kerülhet. Hogy megelőzzük az örökös veszekedést, de mégsem érezzük úgy, hogy miatta le kell mondanunk a barátnőinkről, kössünk kompromisszumot. Persze ne szorítsuk háttérbe a barátságot, csupán mondjuk, heti egyszer találkozzunk velük. Ha a párunkban tudatosul, hogy néha-néha nélküle is kell lennünk, de az időnk nagy részében vele vagyunk, nem fog annyira szúrós szemmel nézni, ha megint bejelentjük, hogy este csajbuli lesz.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!