Mindent a szerelemért? - Az önfeláldozás határai

Rátaláltunk életünk szerelmére. Belülről üvölti egy kis hang, hogy igen, Ő az! Végre a megérdemelt boldogság útját járjuk, mindent megtennénk érte. A komoly közös jövő tervezése mellett azonban a saját igényeinkről se feledkezzünk meg.

Sokáig keressük a nagy Őt. Találkozunk előtte nem éppen megcsókolásra érdemes varangyokkal, "valami hiányzik belőle” pasikkal, érzéketlen macsókkal, és persze sok csalódással. Rendületlenül menetelünk tovább, nem keseredünk el, és egy szép nyári estén rátalálunk az igazi szerelemre. És nem mellesleg ő is ránk talál. De az együtt töltött idő jobb esetben nem csak pár napig tart, mint Rómeónál és Júliánál. Ha eljönnek a szürke hétköznapok, mennyire érdemes a rendes lány önfeláldozó szerepét magunkra ölteni?

Randik
Minden ember alapvetően maga rendezi be a napirendjét, munka után hobbi, szórakozás. Ha bejön ehhez még egy plusz program, akkor elég rendesen át kell variálnunk a beosztást. Ne mindig mi mondjuk le a programjainkat. Az nem jó, ha folyamatosan az első szóra rohanunk, tekintet nélkül arra, hogy mit terveztünk. Nem feltétlenül kell lemondani a csajos programot, ha ő az igazi, meg fogja érteni, hogy néha saját magunkra is kell időt fordítani.

Szex
Egy másik sarkallatos pont az első időszakban az együttlét mennyisége és minősége. Ha este holt fáradtan érünk át hozzá, mondjuk el neki bátran, hogy most inkább egy összebújós-filmnézős estére vágyunk. Előfordul hogy szexuális téren is össze kell csiszolódni, az emberek ízlése különböző, nyugodtan tisztázzuk, hogy nekünk mi esik jól, és azt is ha bizonyos dolgok már nem férnek bele.

Házimunka
Még a nagy feminista mozgalmak után is elég széles körben dívik a nézet, miszerint egy nőnek a konyhában a helye. Még amúgy teljesen normális és felvilágosult pasik is hajlamosak úgy gondolni, hogy szívük választottja otthon marad gyereket nevelni, és ellátni a háztartást miközben ők megvívják a munkában saját modern kori csatáikat. Azért finomítani lehet a helyzeten, a legjobb az lenne, ha mindketten megosztanánk a feladatokat, de mivel ez csak egy álomkép, legyünk elnézőek és türelmesek a párunkkal , a belénk nevelt klasszikus családmodellt teljesen megváltoztatni sajnos úgysem tudjuk, de finom női praktikákkal és egy megértő társsal ügyesen megoldható, hogy ne váljunk házi robotgéppé.

Karrier
Nem, nem és nem. Nem kell előszőr megszülnünk a magunk 2-3 gyerekét és aztán önmegvalósítani. Egyrészt, hogy egy fizetésből családot alapítsunk, ahhoz igen bravúros cirkuszi mutatványokat kéne bemutatnunk, mert szinte lehetetlen. Másrészt mindenkinek fontos, hogy sikereket éljen meg az életben, hogy teljesértékű emberként tudjon a kihívások elé állni. És igen, sok olyan anyukát ismerünk, aki tökéletesen össze tudja hangolni a családját és a karrierjét, szóval ez semiképpen sem akadály.

Töltsd ki tesztünket és megtudod, hogy milyen erős a kapcsolatotok!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!