Így küzdd le a távkapcsolat legveszélyesebb buktatóit!

A távkapcsolatban élők előbb-utóbb szembesülnek a szerelmesek közé álló távolság okozta problémákkal, melyek az idő előrehaladtával károsíthatják a kapcsolatot. Most összegyűjtöttük a leggyakoribb nehézségeket.

Eltávolodás
A távkapcsolatban élők már biztos észrevették, hogy a külön töltött idő nemhogy szorosabbra fűzné a kapcsolatot, inkább eltávolíthatja a feleket. A felek közé álló több száz kilométer miatt a legtöbben telefonon vagy interneten bonyolítják beszélgetéseiket, ami messze nem hasonlítható össze a közeli, személyes interakcióhoz. A személyes találkozások alkalmával az egymásra találás sem olyan, mint a filmekben, hisz nem vagytok egymásra hangolódva, sokáig nem éreztétek egymást közelről, nem láttátok egymást.

Búcsú
A legfájdalmasabb dolog a távkapcsolatban talán a búcsúzás. A szívszaggató alkalmakat könnyebben elviselhetővé teheted, ha változtatsz a hozzáállásodon és nem úgy fogod fel a dolgot, hogy ezt biztos nem bírod ki. Szemléld optimistán az eseményeket, például számold vissza a napokat, így lesz mire várnod és ez erőt fog adni.

Veszekedések
Apróbb összekapások, viták minden kapcsolatban előfordulnak, ám a távkapcsolat esetében ezeket az összezördüléseket nehezebb elsimítani, hisz itt nincs lehetőség fizikai kontaktust létesítésére, nem tudjátok személyesen tisztázni a félreértéseket. A legjobb megoldás ebben az esetben, ha megpróbáljátok félretenni a nézeteltéréseteket és ha újra együtt vagytok, akkor rágjátok át magatok a gondokon.

Kifogytok a mondanivalóból
Mivel nem vagytok közvetlenül részesei egymás életének, így nem is nagyon tudtok miről mesélni a másiknak. A távkapcsolatban a felek egy idő után úgy érzik, hogy az ő életükben minden nap unalmas és egyforma, ám ha ezt párjuknak is minden egyes alkalommal elmondják, azzal csak rontanak a helyzeten. Ha túlságosan csendes vagy és csak azt hajtogatod, hogy nincs semmi baj, csak növeled a feszültséged. Fontos, hogy megoszd pároddal a problémáidat, érzéseidet és a vidám pillanatokat is.

Féltékenység
Ha távkapcsolatról van szó, egyből megjelenik a kisördög, hogy kedvesünk biztos megcsal minket, hisz soha nem derülne ki a félrelépése, így miért ne használná ki a helyzetet. Az álmatlan éjszakák és a lehetetlenebbnél lehetetlenebb sztorik kiagyalása helyett inkább igyekezzünk megerősíteni a kapcsolatunkat. Ha elkezded ellenőrizgetni és faggatni párodat, azzal csak rontasz a helyzeten, hisz tudni fogja, hogy nem bízol benne, pedig minden valamire is való kapcsolatnak az alapja a bizalom.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!