Hódítani akarsz? Légy titokzatos!

A párkapcsolati szaktanácsadók nem győzik hangsúlyozni a titokzatosság fontosságát, különösen az első randik alkalmával. De vajon miért olyan fontos a titokzatosság a másik nem előtt?

Ha randizási tanácsokat olvasunk vagy kérünk valakitől, a betartandó pontok között biztosan az elsők között lesz a titokzatosság. Már számos vizsgálat bebizonyította ugyanis, hogy a férfiak vonzónak találják a titokzatos nőket, akiket nem lehet elsőre kiismerni, ahogy minket, nőket is vonzanak a sejtelmességet sugárzó férfiak.

Ezt egy nemrég végzett kutatás is bizonyíthatja, melynek során a Facebook segítségével azt vizsgálták, hogy a kísérletben résztvevő hölgyek melyik pasit találják vonzónak a profiljuk alapján, ezzel pedig azt akarták kideríteni, hogy párhuzamot lehet-e vonni a szimpátia és a titokzatosság között.

A kutatás szervezői  a Virginiai Egyetem tudósai, Erin Whitchurch és Timothy Wilson volt, akik 47 fiatal nőnek mutattak különböző Facebook adatlapokat. A résztvevőknek azt mondták a kutatók, hogy a Facebook alkalmasságát vizsgálják társkereső oldalként, illetve hogy lehet-e párt találni a közösségi oldalon keresztül, és a tesztalanyok azt hitték, hogy az ő adatlapjukat is látták a bemutatott férfiak. Ez alapján osztották három részre a nőket, az első csoportnak azt mondták, hogy a férfiaknak ők tetszettek a legjobban, a másik csoportnak azt, hogy átlagosnak találták őket, míg a harmadik csoporttal nem osztottak meg semmilyen információt, hogy tetszettek-e a férfi alanyoknak.

A vizsgálat eredménye szerint a Facebookon keresztül bemutatott férfiak a harmadik csoport érdeklődését keltették fel leginkább, tehát azokét, akik nem tudták, mit gondolnak róluk a vizsgálat férfitagjai. Ők tartották a legvonzóbbnak az adatlapok gazdáit, és többet is gondoltak a partnerjelöltekre, mint a másik két női csoport tagjai.

A kutatás tehát bizonyítja, hogy a nőket jobban vonzzák a titokzatos férfiak, ami a randik alkalmával mutatkozik meg leginkább. A nők érdeklődését jobban felkelti az illető, ha az nem osztja meg legféltettebb titkait is már az első randin. Ennél azonban egyszerűbb és kiábrándítóbb magyarázatot is találhatunk a titokzatosság előnyére.

Talán minél kevesebbet tudunk a kiszemeltről, annál kisebb az esélye annak, hogy már ismerjük azt az oldalát vagy tulajdonságát, ami miatt mégsem vonzódnánk a jelölthöz. Ezért sem jelent feltétlen előnyt az Internet térhódítása, amikor már mindenki megoszt mindent a világhálóval, és akár legféltettebb titkait is közkinccsé teszi egy bejegyzés vagy egy átmulatott éjszakáról szóló fotóalbum formájában.

A mai világban általános dolog ugyanis, ha megismerünk egy potenciális férfijelöltet, hogy mielőtt akkora figyelmet szentelnénk a személynek, még nagyobbat fordítunk Facebook profiljára, és a hónapokkal ezelőtti bejegyzésétől kezdve a régi bulifotókig a közösségi oldal minden szegletét átkutatjuk valamilyen értékes információ reményében. Így azonban csak a magunk dolgát nehezítjük meg, hiszen minél többet keresgélünk, annál nagyobb az esélye, hogy találunk is valamit. Annak a valaminek a magyarázatát pedig az első randi alkalmával talán el is tudná mesélni, és végül nevetnétek rajta egy nagyot, így viszont a randira már sor sem fog kerülni, és talán épp a nagy őt szalasztod el, amikor egy fotó vagy egy kiírás miatt lemondod a találkát.

A titokzatosság tehát sosem árt, nem kell az első találkozáskor elmesélned az élettörténetedet ahhoz, hogy szimpatikus légy a másik fél szemében, a volt kapcsolatokról és hasonlókról pedig egyenesen tilos beszélni. Ha minden jól megy, úgyis lesz még idő mindent kideríteni választottadról, bár a kapcsolatot sem érdemes megfertőzni a túlzott kíváncsisággal. Szép dolog, amikor kitaláljuk egymás gondolatait, de ez egy idő után idegesítővé és unalmassá, mintsem bensőségessé válhat.

Tanulság: Nem kell mindent tudnod párodról ahhoz, hogy harmonikus kapcsolatban élhessetek, a szerelmi életeteket pedig nem is dobhatná fel más, mint pár apróbb titok, amik miatt sosem lankad az egymás iránti érdeklődésetek, hiszen mindig tudtok újat mutatni. Első randi előtt pedig tilos végigmustrálni a férfijelölt adatlapját, és azonnali következtetéseket levonni belőle, de az sem árt, ha te sem dörgölsz mindent a nagyvilág orra alá.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!