Elegendő a szerelem? - Egy jó kapcsolat összetevői

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Sok kapcsolatot láttunk azért tönkremenni, mert a két félnek nem volt azonos az értékrendje. Nem biztos, hogy az egyik rosszabb volt a másiknál, egyszerűen csak különböztek. Az, hogy kinek mi a fontos, sok dolgon múlik. Mit hozunk otthonról, miben növünk fel és mi a saját elképzelésünk az életről. Bármilyen nehéz is, de egy kapcsolat csak akkor működhet tökéletesen, ha ezek az értékek valamennyire megegyeznek, hiszen az értékrend alapján alakítja az ember a környezetét, válogatja a barátait, a munkáját.

Az örök hármas

Mint minden emberi kapcsolatnak, így a szerelemnek is az egyik alapköve a tisztelet. Persze, pont olyan elcsépelt, mint az őszinteség, de ha egy kicsit végiggondolod, akkor te is beláthatod, hogy ezek nélkülözhetetlenek a szerelemben.
Természetesen ne feledkezzünk meg a bizalomról sem, hiszen ha ez nincs meg, akkor minden más felesleges. Tudjuk, hogy ezek nagy szavak, de ha valóban ő a nagy Ő, akkor az „örök hármas” szinte magától jön.

Kémia

Igen, a szexre gondolunk. Aki azt mondja, hogy egy tökéletes kapcsolatnak nem feltétele a jó szex, az vagy téved, vagy még nem volt „tökéletes” kapcsolata. Szeretkezni egy olyan emberrel, akibe szerelmes vagy, nem csak a testednek, de a lelkednek is hatalmas kielégülést ad. Erre pedig minden nőnek szüksége van.

Ilyen nehéz lenne?

Ameddig nincs partnered, mindig azt gondolod, hogy ha majd egyszer lesz, akkor már minden könnyebben fog működni, csupán megszerezni nehéz. Aztán rájössz, hogy egy kapcsolat ápolása sokkal több munkát igényel. Persze ez édes teher, hiszen pontosan az a szépsége, hogy van kivel törődnöd. Ettől pedig könnyűvé válik az egész.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!