A pasik már jobban vágynak az örök szerelemre?

Míg a karrierünket építgetjük, tele vagyunk a munkahelyen megoldandó feladatokkal, nagyratörő terveink mellett gyakran el is feledkezünk arról, hogy mit is álmodtunk kislányként a hercegről, az esküvőről, és a közös életről.

Az általánosan elfogadott nézet az, hogy míg mi folyamatosan álmodozunk a házasságról és a családalapításról, addig a férfiak munkájuknak élnek, nem törődnek különösebben az érzelmi kapcsokkal, maximum annyi ideig, amíg megnéznek egy meccset a haverokkal. Ám az utóbbi időkben történt némi változás.

Női szemszög
El kell felejtenünk a klaszzikus Bridget Jones sztereotípiát, már ami a nemeket illeti. Kizökkent világunkban annyiszor belénk plántáltak már, hogy a nők is erősek, és mi is képesek vagyunk olyan karrierre, mint egy férfi, hogy a munkahelyi hajtás után gyakran el is feledkezünk életünk többi részéről. Nemhogy pasi után nem sírunk, de még egy sorozatrészt se tudunk megnézni, mert hullafáradtan elalszunk a tévé előtt. Nem vágyunk már az örök szerelemre, nem kiáltjuk már, hogy "Miért csak én vagyok egyedül?", nem falunk be ismeretlen eredetű csokis sütiket, vagy épp literes fagylaltba mártogatott sült krumpli hegyeket. Megerősödtünk, mert ezt várta tőlünk a társadalom. De mi a helyzet a srácokkal?

Férfi szemszög
Igen, ők is tapasztalják, hogy a lányok kezdenek átváltozni, és nem is igazán találják a helyüket ebben a felfordulásban. Lehet, hogy macsónak és érzéketlennek mutatják magukat, de hát csak azért teszik mert az a férfias, és az elvileg tetszik nekünk, hisz ki akarná egy anyámasszony katonájával leélni az életét aki még a villanykörtét sem tudja rendesen becsavarni.

Elköteleződés
Sok olyan pasival találkozni, akiknek már van egy egészen jól felépített egzisztenciája, harmincas évei elején jár, túl a féktelen bulizásokon, készen az elköteleződésre. Na de kivel? Mi a harmincas éveink elején örülünk az addigi robot gyümölcsének, élvezzük sikereinket, és pedálozunk, hogy egyre feljebbb kerüljünk a ranglétrán. Büszkék vagyunk, hogy mindezt egyedül értük el, dagad a májunk a dicséretek és elismerések hallatán, és nem mellesleg ízlelgetjük a lehetséges további sikerek ízét. Mi épp be vagyunk indulva saját magunktól, a férfiak meg otthon ülnek sörrel és pizzával, vagy sör nélkül, mert már ahhoz sincs kedvük, és néha titokban még egy romantikus vígjátékot is megnéznek, a feeling kedvéért, meg hogy megtudják mi mit szeretünk benne.

Családalapítás
Sőt, csakhogy tetézzük, egyre több nő egyszerűen nem akar gyereket. Nagyon jól megvannak a maguk világában, barátokkal, munkával, szórakozással, és gyakran még az összeköltözés gondolatától is megrettennek, tehát a családalapítás, és a „majd a fiammal együtt fogok focizgatni” fogalma rögtön ki is záródtak.

Az utóbbi tíz évben fantasztikus gyorsasággal kezdtek el megváltozni a párkapcsolati, párválasztási szokások. Egyre inkább a férfiak azok, akik a két randi közti időszakban otthon morfondíroznak a kanapé előtt, és kérdezgetik maguktól, hogy hol rontották el, motyognak értelmetlenül maguk elé meredve bambán. Ezalatt mi belevetjük magunkat a karrierista haláltáncba, s megfogadjuk, hogy most mi leszünk azok, akiknek sikerül, és nem foglalkozunk a lagymatag érzelmekkel, hisz keménynek kell lenni ha életben akarunk maradni. Ezek után nem is csoda, hogy a különböző párkapcsolatokról szóló és önfejlesztő könyvek ennyire népszerűek, mind a két nem keresi a lehetséges kiutakat, és kapaszkodókat. Reméljük sikerül visszatalálnunk egymáshoz.

Itt megtudhatod, hogy megtaláltad-e már a lelkitársad.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!