A legforróbb szexjelenetek, amelyeket látnod kell! (18+)

Minden évben felbukkanó kérdés a filmes szexjelenetek rangsorolása, most az elmúlt évtizedek nagy kedvenceit vesszük sorra, a teljesség igénye nélkül.


Szex a konyhában - A postás mindig kétszer csenget, 1981.

A nyolcvanas évek elején készült film a negyedik adaptációja James M. Cain híres regényének. A romantikus drámában Jack Nicholson alakítja Franket, aki belegabalyodik munkaadójának feleségébe, Corába (Jessica Lang). A premieren megbukott a film, rosszul fogadták, és azóta sem vált kultikus darabbá; nem úgy, mint az a jelenet, amikor Frank egyetlen mozdulattal a konyhaasztalra fekteti Corát, és meggyőzi a nézőket arról, hogy ez a néhány perc lesz a film legjobb része.

 

Az örök kedvenc - Elemi ösztön, 1992.
Nyugodtan beszélhetünk műfajteremtő alkotásról, a film sikerét követően számos mozifilmben jelent meg a csábító femme fatale alakja, a nőé, aki fülledtséget visz a thrillerbe. Sharon Stone számára áttörést jelentett a film, pillanatok alatt lett ismert sztár. Mindezt a sikert köszönheti annak a szexjelenetnek, amit számos kolléganője nem mert bevállalni, a nyílt szexualitást bemutató film éppen megúszta az NC-17 besorolást (csak 17 éven felülieknek). A mozi legizgalmasabb és legtöbbször emlegetett jelenete (Stone bugyi nélküli lábrakosgatásán túl) Catherine és Nick (Michael Douglas) szeretkezése a hatalmas franciaágyban, mindenféle takargatás és ködösítés nélkül, annak meztelen valójában.

 

Latin szeretők - Desperado, 1995.
A mexikói akció sikere leginkább a bámulatos szereplőgárdán múlt, hiszen Antonio Banderas és Salma Hayek mellett olyan neveket sikerült megnyerni, mint Quentin Tarantino vagy Danny Trejo. A film igazi pörgős akciójelenetekből áll, Banderas alakítja a legendás pisztolyforgatót, akit a bosszú mellett másfajta szenvedély is hajt. Rengeteg szavazáson került be a film szexjelenete a legjobbak közé, pedig snittekből kellett összevágni a végső verziót, mert a Carolinát játszó Salma folyamatosan elbőgte magát a felvételeken. A profi stáb munkájának hála, a nézők már egy igazi latin temperamentumú ágycsatát láthatnak.

 

A gyengébbik nem csókjai - Mulholland Drive, 2001.
David Lynch a 2000-es években is folytatta a rá oly jellemző álomszerű, rejtélyes, néha hátborzongató jelenetek rendezését, amelyeket már a Kék bársonyban vagy a Twin Peaks-ben megszokhattunk. A Mulholland Drive – A sötétség útja motívumgazdag alkotás, rengeteg műfaji besorolást foglal magába, így erotikus szálak is belegabalyodnak a történetbe. Emlékezetes jelenet például, amikor a két női főszerepelő, Naomi Watts és Laura Herring egymásnak esnek, mintegy „hálából.”

 

Szörnyen emlékezetes - Szörnyek keringője, 2001.
Leticia (Halle Berry) és Hank (Billy Bob Thornton) kapcsolatáról szól ez a film, két olyan emberről, akik családi tragédia miatt maradnak magukra, és a "véletlen" folytán találkoznak. A kezdeti boldogságra árnyékot vet néhány tényező, és kiderül, hogy múltjukban a szálak összekapcsolódnak, sorsuk jobban egybefonódik, mint ahogyan azt sejtették. A film emlékezetes képsora, amikor Leticia vetkőzni kezd a kanapén, majd pár kockával később egy erotikával túlfűtött szexjelenetbe csöppen a néző. A színésznő az alakításért egy Oscar-t zsebelhetett be, a pletykák szerint pedig nem is kellett igazán játszania a szerepét, legalábbis, ami az ágyjelenetet illeti.

 


Túl a barátságon - Brokeback Mountain, 2005.

A három Oscar-díjjal jutalmazott film két cowboy szerelmét dolgozza fel, emiatt rengeteg kritikát kapott, mert a cowboyok homoszexuális ábrázolása nagy port kavart a konzervatív amerikaiak körében. Ennis (Heath Ledger) és Jack (Jake Gyllenhaal) a Brokeback hegyen dolgoznak együtt, és egy este közös sátorban kötnek ki, ahol fény derül rá: több van köztük barátságnál. A későbbiekben külön folytatódik életük, családjukkal élnek, de egy újbóli találkozás előhozza régi, igazi érzéseiket. A két férfi közötti sátoros jelenet a leghíresebb homoszexuális szerelmi képsorrá nőtte ki magát az utóbbi években, és a kritikusok szerint még jobban kiteljesedhetett volna, ha nem a 60-as, 70-es évek világában játszódik.

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!