3 tipp, hogy jól sikerüljön az anyóssal való első találkozás

Mi lányok tapasztaltuk már, hogy a pasi szüleivel való első randevú során korántsem a kedves papi miatt aggódunk elsősorban. Az anyuka általában keményebb dió, lássuk hogyan készülhetünk az első nagy találkozásra!

Nyilván az sincs kőbe vésve, hogy az anyósjelöltek mindig félelmetesek és illik aggódni miattuk, hátha leharapják a fejünket. De mégis elég gyakran hallunk olyan sztorikat, amelyek azt bizonyítják, hogy nem árt azért kicsit előre gondolkodni, felkészülni az anyás randira. Mamitól függ, mire számíthat az ember lánya, de nézzünk néhány olyan tippet, ami biztosan jól jöhet!

1. Légy önmagad!
Légy természetes, ne erőlködj. A barátoddal valószínűleg korábban már váltottatok néhány szót a szüleiről, beavatott egy-két dologba. Például hogy konzervatív vagy lazább szülők, mi a hobbijuk, ilyesmik. Ha nincs közös bennetek, akkor sincs vész, rengeteg semleges téma akad, amit feldobhatsz, még az aktuális időjárás megvitatása is jobb, mintha megjátszanád magad.

2. Ne akarj mindenáron megfelelni!
Sokszor éppen azért tűnik hárpiának egy fiús anyuka, mert annak akarjuk látni. A puszta érdeklődést érezhetjük kotnyeleskedésnek, és innentől kezdve bármiben akarna segíteni szegény mami, mindent úgy érzékelünk, mintha ebbe is csak bele akarna szólni. Szinte minden lánynál megvan egyfajta megfelelési kényszer az anyóssal kalcsolatban, meg akarjuk mutatni, hogy mi is vagyunk olyan jók. Nincs baj azzal, ha valaki tetszeni akar leendő anyósának, csak ne ez határozza meg a dolgokat, végtére is, nem vele jársz, hanem a fiával.

3. Ne rivalizálj!
A nők között gyakori a rivalizálás, még akkor is, ha évtizedek választják el őket, vagy éppen anyós-meny kapcsolat van közöttük. Sőt, akkor meg aztán pláne! Végtére is ugyanazt a férfit szeretitek, az ő kegyeiért megy a „verseny”. Mutasd ki mennyire szereted a fiát, de ehhez nincs szükség állandó csókolgatásra, ölelgetésre és követned sem kell őt mindenhová. Elég néhány pillantás, vagy gesztus, anya érteni fogja mi a helyzet és ez kevésbé féltékenység-gerjesztő, mintha azt látná mennyire egymásra vagytok cuppanva – na akkor beindul a mamagépezet. Fordított esetben neked sem esne jól, ha a pasid különvonulna a mamájával, ugye?

Plusz érdekességként még annyit, fejlődéslélektani szempontól bizonyított, hogy a pasik leendő arájukban az anyukájukat keresik pepitában. Szóval van rá esély, hogy egy esetleges konfliktus közted és a mama között éppen abból ered, hogy túl egyformák vagytok. Tehát ez a hasonlóság lehet fegyver melletted és ellened is. Barátnők vagy ellenségek? Döntsd el te, már az elején!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!