Virágos édesség - Rózsafagyi recept

Talán első hallásra furcsa lehet: virágszirmokat tálalni a megszokott ételek mellé vagy helyett, pedig a virág nem csak nagyon dekoratívan mutat az asztalon, de finom is. A virágos finomságoknak ezen felül még hagyománya is van: az ókori római konyha sem vetette meg ezeket a szépségeket.

Hozzávalók

  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl rózsaszörp vagy rózsalekvár
  • 0,5 dl rózsavíz

Elkészítés

A tejet, a rózsaszörpöt és a rózsavizet felforraljuk. Közben a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd a tejszínnel felhígítjuk a tojásos keveréket és hozzáadjuk a rózsás tejhez. Lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Tehetünk bele megmosott szirmokat is. Hűtés után fagylaltgéppel készítjük el tökéletesre. Díszítésnek használhatunk illatos rózsaszirmokat.

Ezt is ajánljuk: Őszibarackos-málnás parfé - Katt ide!

Fotó: smartcookiebakes.com

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...