Villámgyors csörögefánk - Gyermekkori kedvenc egyszerűen

Csörögefánkot nemcsak a farsangi szezonban, hanem az év bármely szakában megéri készíteni, hiszen egy kis porcukorral megszórva ellenállhatatlanul finom! Ha kíváncsi vagy a receptjére, olvasd el a cikkünket!

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 1-2 ek rum
  • 1 dl tejszín
  • víz
  • olaj

Elkészítés

A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd gyúrjunk belőle tésztát. Nyújtsuk ki nagyjából 1-2 centiméter vastagságúra, és vágjunk belőle kisebb lapokat. A közepüket vágjuk be kissé és egy egyik sarkát húzzuk át ezen a vágáson. A fánkokat dobjuk bele forró olajba és süssük aranybarnára. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: saveur.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!