Így lesz olyan tökéletesen gyöngyöző a húsleves, ahogy nagymamáink készítették
A húsleves egy tipikus magyar vasárnapi ebéd szinte állandó eleme. Mindannyiunknak a retinájába égett az a látvány, amikor a nagymamánk letette az ebédlőasztalra a gőzölgő, aranyszínben gyöngyöző húslevest, mellé egy nagy tálat tele hússal és zöldségekkel és egy kisebbet, amiben púpozottan állt a cérnametélt.
Nem is olyan könnyű?
Hiába, hogy a húslevest elkészíteni nem a legbonyolultabb konyhai mutatvány, van pár dolog, amire oda kell figyelnünk, ha tökéletesíteni szeretnénk a család kedvenc fogását. És persze, hogy hasonlítson a nagyi levesére. Ne keseregj, ha nem lesz pont olyan, a nagymamák sok-sok éven át tökéletesítették a receptjüket, előbb-utóbb neked is sikerülni fog!
Hozzávalók
- 1 db csirkefarhát
- 6 db csirkeszárny
- 8 db csirkenyak
- 2 közepes db vöröshagyma
- 8 közepes db sárgarépa
- 4 közepes db fehérrépa
- 1 kis db zeller
- 1 kis db karalábé
- 2 közepes db csiperkegomba
- 2 közepes db kelkáposzta levél
- 0.5 db paradicsom
- 0.3 db tv paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál sáfrány
- gyömbér ízlés szerint (gyűszűnyi)
- 3 ek só
- 30 szem fekete bors
Lapozz, ha érdekel, mi a tökéletes leves titka!
Oldalak
- 1
- 2