Így lesz olyan tökéletesen gyöngyöző a húsleves, ahogy nagymamáink készítették

A húsleves egy tipikus magyar vasárnapi ebéd szinte állandó eleme. Mindannyiunknak a retinájába égett az a látvány, amikor a nagymamánk letette az ebédlőasztalra a gőzölgő, aranyszínben gyöngyöző húslevest, mellé egy nagy tálat tele hússal és zöldségekkel és egy kisebbet, amiben púpozottan állt a cérnametélt.

Nem is olyan könnyű?

Hiába, hogy a húslevest elkészíteni nem a legbonyolultabb konyhai mutatvány, van pár dolog, amire oda kell figyelnünk, ha tökéletesíteni szeretnénk a család kedvenc fogását. És persze, hogy hasonlítson a nagyi levesére. Ne keseregj, ha nem lesz pont olyan, a nagymamák sok-sok éven át tökéletesítették a receptjüket, előbb-utóbb neked is sikerülni fog!

Hozzávalók

  • 1 db csirkefarhát
  • 6 db csirkeszárny
  • 8 db csirkenyak
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 8 közepes db sárgarépa
  • 4 közepes db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 1 kis db karalábé
  • 2 közepes db csiperkegomba
  • 2 közepes db kelkáposzta levél
  • 0.5 db paradicsom
  • 0.3 db tv paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál sáfrány
  • gyömbér ízlés szerint (gyűszűnyi)
  • 3 ek só
  • 30 szem fekete bors

Lapozz, ha érdekel, mi a tökéletes leves titka!

Oldalak

  • 1
  • 2