Így lesz édes és ropogós! A tökéletes főtt kukorica elkészítése lépésről lépésre

Imádod a főtt kukoricát? Szeretnéd, hogy a tiéd tökéletes legyen? Akkor adunk néhány tippet, amivel még finomabbá varázsolhatod kedvencedet!

1. Válaszd ki a megfelelőt!

A főtt kukoricánk csakis akkor lesz tökéletes, ha már a piacon a megfelelő csöveket választjuk ki. Fontos, hogy friss legyen, ezt pedig úgy tudjuk megállapítani, hogy megnézzük a leveleit: ha zöld, akkor jó, de ha már kicsit sárgás-barnás árnyalatú, akkor azt már több napja leszedték. Tesztelhetjük a szemeket is, ha egy kicsit megnyomjuk a körmünkkel, akkor jó esetben fehér nedv távozik belőle.

2. Ágyazz meg neki!

A leveleket szedjük le a csőről, kissé mossuk meg, majd a levelek felét rakjuk le egy nagyméretű edény aljába. Erre tegyük a csöveket, végül pedig egy réteg levéllel fedjük be. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

3. Ne főzd túl!

Tegyük fel a tűzre, majd ha elkezd forrni, mérjük az időt: zsenge kukorica esetében a forrás után mindössze 10 percig érdemes főzni. Ha idősebb csövet választottunk, akkor természetesen több idő kell ahhoz, hogy megpuhuljon.

Még több tipp a következő oldalon. Lapozz!

Fotó: animalnewyork.com

Oldalak

Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...