Így lesz édes és ropogós! A tökéletes főtt kukorica elkészítése lépésről lépésre
Imádod a főtt kukoricát? Szeretnéd, hogy a tiéd tökéletes legyen? Akkor adunk néhány tippet, amivel még finomabbá varázsolhatod kedvencedet!
1. Válaszd ki a megfelelőt!
A főtt kukoricánk csakis akkor lesz tökéletes, ha már a piacon a megfelelő csöveket választjuk ki. Fontos, hogy friss legyen, ezt pedig úgy tudjuk megállapítani, hogy megnézzük a leveleit: ha zöld, akkor jó, de ha már kicsit sárgás-barnás árnyalatú, akkor azt már több napja leszedték. Tesztelhetjük a szemeket is, ha egy kicsit megnyomjuk a körmünkkel, akkor jó esetben fehér nedv távozik belőle.
2. Ágyazz meg neki!
A leveleket szedjük le a csőről, kissé mossuk meg, majd a levelek felét rakjuk le egy nagyméretű edény aljába. Erre tegyük a csöveket, végül pedig egy réteg levéllel fedjük be. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
3. Ne főzd túl!
Tegyük fel a tűzre, majd ha elkezd forrni, mérjük az időt: zsenge kukorica esetében a forrás után mindössze 10 percig érdemes főzni. Ha idősebb csövet választottunk, akkor természetesen több idő kell ahhoz, hogy megpuhuljon.