Tejfölös-kolbászos burgonyaleves

Ez a leves rendkívül tápláló és még finom is. A kolbászos burgonyaleves a tökéletes kezdése egy kiadós ebédnek.

Hozzávalók

  • 25 dkg szalonna
  • 1 kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • szerecsendió
  • 60 dkg burgonya
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítés

A szalonnát felkockázzuk, egy lábosba tesszük és kisütjük. Mikor félig megsült, rátesszük a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Amikor a hagyma üveges, mehet bele a felkarikázott kolbász. Beletesszük a felkockázott burgonyát is, és felengedjük 1,5 l vízzel. Beletesszük a fűszereket és a leveskockát is. Ha megfőtt a krumpli, a tejfölt kikeverjük a liszttel és ezt is hozzáöntjük.

Ha szereted az ilyen tápláló ételeket, akkor kóstold meg a rakott krumplit is!

Oldalak

Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...
Fashion&Beauty
A tavasz elég kiszámíthatatlan évszak és ilyenkor igazi kihívást jelent sikkesen, de mégis praktikusan öltözködni.
Lifestyle