Szuper recept befőzéshez - Készíts eperdzsemet 15 perc alatt

Egyszerű, de nagyszerű recept, amit nem csak pillanatok alatt elkészíthetsz, de remekül feldobja a nyári reggeliket is a teraszon.

Hozzávalók – 350 – 400 ml-es üveghez

  • 500 g eper
  • 200 g cukor
  • 5 g pektin
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

Az eperdzsem elkészítéséhez az epreket kicsumázzuk, majd kisebb darabokra vágjuk, és egy fazékba dobjuk. Mehet hozzá 150 g cukor, és közepes lángon elkezdjük főzni. 6-8 perc főzés után botmixerrel kicsit átzúzzuk, és tovább főzzük. A maradék 50 g cukrot összekeverjük a pektinnel, és folyamatos kevergetés mellett az eperdzsemhez szórjuk. További 6-7 percig főzzük, majd pár csepp citromlével ízesítjük. Átkeverjük, és tisztára mosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük. Rázárjuk a tetőt, és 5 percre fejjel lefelé állítjuk az üveget.

Tipp: Fogyaszd pirítóssal, vagy házi fánkkal, isteni finom lesz.

eperdzsem pirítós lekvár

Forrás: Streetkitchen
Fotók: 123rf

Oldalak