Ecetes zöld dinnye recept - A savanyúságok királya
A savanyúság nyáron felfrissít, télen pedig vitaminnal lát el, így minden okunk megvan arra, hogy nekilássunk a befőzésnek. Mit szóltok például az ecetes dinnyéhez?
Hozzávalók
- zöld dinnyék
- néhány szőlőlevél
- néhány meggylevél
- vasfű/verbéna
- borsikafű
- tormaszeletek
- egész bors
- só
- ecet
- szalicil
Elkészítés
Az apró, kemény és hibátlan kis zöld dinnyéket jól megmossuk, lecsurgatjuk és üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára szőlő- és meggylevelet, vasfüvet, borsikafüvet, tormaszeleteket, szemes borsot teszünk. Kellemesen sós-ecetes levet forralunk, amelyhez literenként 1 késhegynyi szalicilt adunk. A dinnyére néhány tormaszeletet és szőlőlevelet teszünk, majd ráöntjük a kihűlt ecetet. Az üvegeket lekötjük és hűvös helyre rakjuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!