Ecetes zöld dinnye recept - A savanyúságok királya

A savanyúság nyáron felfrissít, télen pedig vitaminnal lát el, így minden okunk megvan arra, hogy nekilássunk a befőzésnek. Mit szóltok például az ecetes dinnyéhez?

Hozzávalók

  • zöld dinnyék
  • néhány szőlőlevél
  • néhány meggylevél
  • vasfű/verbéna
  • borsikafű
  • tormaszeletek
  • egész bors
  • ecet
  • szalicil

Elkészítés

Az apró, kemény és hibátlan kis zöld dinnyéket jól megmossuk, lecsurgatjuk és üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára szőlő- és meggylevelet, vasfüvet, borsikafüvet, tormaszeleteket, szemes borsot teszünk. Kellemesen sós-ecetes levet forralunk, amelyhez literenként 1 késhegynyi szalicilt adunk. A dinnyére néhány tormaszeletet és szőlőlevelet teszünk, majd ráöntjük a kihűlt ecetet. Az üvegeket lekötjük és hűvös helyre rakjuk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: gardenbetty.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!