Sajtos, petrezselymes csirke fasírt - Nézd meg hogyan készül
A fasírt az egyik legízletesebb fogás a gyorsan elkészíthető ételek közül. Mutatunk egy könnyen összedobható, sajtos verziót, amit biztosan felveszel majd a receptgyűjteményedbe.
Hozzávalók
- 30 dkg reszelt Ammerlander trappista sajt
- 40 dkg darált csirkemell vagy pulykamell
- 7 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 ek. petrezselyemzöld
- só
- bors
- egy tál zsemlemorzsa
Elkészítés
A reszelt trappista sajtot egy tálba tesszük, majd mellé a csirkemellet és a lisztet szépen egyenletesen rászórjuk. Hozzáadjuk a tojást – felverni nem szükséges – , majd megszórjuk a petrezselyemmel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól egybegyúrjuk.
Ha szépen összeállt a massza, kicsi, fasírt méretű galacsinokat gyúrunk belőle és meghempergetjük a zsemlemorzsában. Ezután mehetnek az olajsütőbe, amíg aranybarnára nem sülnek.
Tipp: tálald édes-savanyú, tartár, vagy chili szósszal, úgy isteni finom lesz!