Sajtos, petrezselymes csirke fasírt - Nézd meg hogyan készül

A fasírt az egyik legízletesebb fogás a gyorsan elkészíthető ételek közül. Mutatunk egy könnyen összedobható, sajtos verziót, amit biztosan felveszel majd a receptgyűjteményedbe.

Hozzávalók

  • 30 dkg reszelt Ammerlander trappista sajt
  • 40 dkg darált csirkemell vagy pulykamell
  • 7 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 ek. petrezselyemzöld
  • bors
  • egy tál zsemlemorzsa

Elkészítés

A reszelt trappista sajtot egy tálba tesszük, majd mellé a csirkemellet és a lisztet szépen egyenletesen rászórjuk. Hozzáadjuk a tojást – felverni nem szükséges – , majd megszórjuk a petrezselyemmel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól egybegyúrjuk.

Ha szépen összeállt a massza, kicsi, fasírt méretű galacsinokat gyúrunk belőle és meghempergetjük a zsemlemorzsában. Ezután mehetnek az olajsütőbe, amíg aranybarnára nem sülnek.

Tipp: tálald édes-savanyú, tartár, vagy chili szósszal, úgy isteni finom lesz!

Forrás: Gastrohobbi
Lead fotó: 123rf

Oldalak