Ropogós fahéjas almachips - Egészséges nassolnivaló

Miért vennénk az üzletekben chipset, ha otthon is elkészíthetjük? Máris mutatjuk az isteni fahéjas almás ropogtatnivaló receptjét!

Hozzávalók

  • 2 nagyobb alma
  • fél tk őrölt fahéj
  • 1 ek barnacukor

Elkészítés

A megtisztított almát egy éles késsel szeleteljük fel. Igyekezzünk minél vékonyabb szeleteket vágni, a magokat pedig szedjük ki. A 225 fokra előmelegített sütő rácsára fektessünk pergamenpapírt, erre helyezzük az almákat. A barnacukrot és a fahéjat keverjük össze, majd szórjuk az almaszeletek tetejére. 1 órán át süssük, közben néha fordítsuk meg a szeleteket és szórjunk még rá a cukros keverékből. Kapcsoljuk ki a sütőt, de még egy óráig hagyjuk benne az almákat, hogy ropogóssá váljanak. Hagyjuk kihűlni és máris fogyaszthatjuk vagy légmentesen záródó zacskóban tárolhatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: greenyourplate.net

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...