Ribizlilekvár recept - Egészséges alapanyagokból

Jól tudjuk, hogy a bolti lekvárok nagy része tartósítószert tartalmaz, pedig elkészíthetők volnának anélkül is. Íme a bizonyíték...

Hozzávalók

  • 2 kg ribizli
  • kb. 1,6 kg nádcukor

Elkészítése

A leszemezett ribizlit mossuk meg, törjük össze és öntsünk hozzá kb. 5 dl vizet, és addig főzzük, míg a szemek szétfőnek (lassú lángon). Utána finom ruhán törjük át és a levét egy zománcozott lábasba fogjuk fel. Minden liter léhez 80 dkg nádcukrot tegyünk, és gyakran kevergetve addig főzzük, míg hideg tányérra kicseppentve megkocsonyásodik. Forrón töltsük üvegekbe, és másnap, miután kihűlt, és bebőrösödött a teteje, kötözzük le.

Ezt is ajánljuk: Ribizlis hajócskák - Isteni sütemény

Oldalak

Lifestyle
Az Oroszlán szerelmi élete meglepő fordulatot vehet. Napi horoszkóp!
Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.