Tuti kaja hétfő reggelre – Proteines bundáskenyér

Azt már tudjuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Különösen igaz ez a hétfőre, amikor mindent utálsz és a világon semmihez nincs kedved. Indíts ezzel a jó kis proteines bundáskenyérrel és meglátod, kihúzod a következő hetet is!

Hozzávalók – 4 főre

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 db egész tojás
  • 100 ml mandulatej
  • 20 g vaníliás proteinpor
  • 30 g darált mák
  • 30 g szeletelt mandula
  • 4 nagyobb szelet szénhidrátcsökkentett kenyér
  • 10 g kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés

A proteines bundás kenyér elkészítéséhez a tojásfehérjéket és az egész tojást kissé kihabosítjuk, majd belekeverjük a mandulatejet, a proteinport, a mákot és a mandulát.

A kenyereket 5-10 másodpercre beáztatjuk a tojásos, mandulatejes keverékbe, majd egy serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat, és közepes vagy annál picit magasabb hőfokon, oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük a bundás kenyereket. Szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.

proteines bundás kenyér

Forrás: Streetkitchen
Fotók: 123rf

Oldalak