Mézes-parmezános sült

Szeretnél valami igazán lenyűgözőt és laktatót tenni az asztalra, de nincs kedved órákat robotolni a konyhában? Próbáld ki ezt mézes-parmezános sültet!

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 2 kg rostélyos vagy hátszín
  • 2/3 csésze reszelt parmezán
  • 1/2 csésze méz
  • 3 evőkanálnyi szójaszósz
  • 2 evőkanálnyi szárított bazsalikom
  • 2 evőkanálnyi összenyomott fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi olívaolaj
  • 1/2 teáskanálnyi só
  • 2 evőkanálnyi kukoricakeményítő
  • 1/4 csésze hideg víz

Elkészítés

A lassúfőző (slow cooker) edényt készítsük elő és fújjuk le egy kevés olajjal vagy kenjük ki egy pici olívaolajjal. Egy tálban keverjük össze a sajtot, a mézet, a szójaszószt, a bazsalikomot, az olívaolajt, a fokhagymát és a sót, majd öntsük az edénybe helyezett húsra. Főzzünk a legalacsonyabb fokozaton 6-7 órán át, majd ha a hús elérte a 160 fokot szedjük ki egy tálba, ami melegen tartja. Ezután egy kanállal merjük ki a hús levét egy serpenyőbe és forraljuk fel. A szósz alapjához adjuk hozzá a vizet és a keményítőt is, majd folytonos kevergetés mellett addig melegítsük míg besűrűsödik. Tálaláskor a kész sültet szeleteljük fel, öntsünk rá egy kevés szószt és lehetőleg krumplival tegyük a tányérra.

Ezt is ajánljuk: Zöldséges csirkemell pennével - Katt ide!

Fotó: sixsistersstuff.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!