Hirdetés

Fincsi melegszendvics, lengyel köntösben – Zapiekanka

Olvasztott sajt, ízletes sonka és roppanós gombaszeletek találkozása. Brutálisan egyszerű, ám az élmény varázslatosan összetett. Igazi vasárnapi kényeztetés. Smacznego! (Jó étvágyat!)

Zapiekanka

  • 2 bagett
  • 30-40 dkg csiperkegomba (használhatsz konzervet is)
  • 20-30 dkg sonka
  • 8-10 dkg sajt
  • vaj
  • só, bors
  • ketchup
  • majonéz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vágjuk félbe a bagetteket és vajazzuk meg őket.
  3. A gombát szeleteljük fel vékonyan és süssük át pár perc alatt (a konzervről öntsük le a levet).
  4. Pakoljuk a bagettekre a vékony csíkokra vágott sonkát és gombát. Ekkor meghinthetjük egy kis sóval és borssal is. Végül szórjuk meg a sajttal, ami bármilyen sajt lehet. A legyelek szeretik a cheddart, a juhsajtot és a kecskesajtot is.
  5. 15 perc alatt készre sütjük amíg a sajt ráolvad, és a bagett ropogós lesz. Ízlés szerint tehetünk rá ketchupot és majonézt vagy mindkettőt és félbe vágva tálaljuk.

Smacznego! (Jó étvágyat!)

További melegszendvics receptek a következő oldalon.

Fotó: beszamelse.pl, Leadfotó: homeinthefingerlakes.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!