Máktorta - Ellenállhatatlan desszert

A máktortának egyszerűen képtelenség ellenállni, ezt a finomságot még azok is szeretik, akik egyébként nem rajonganak a desszert alapanyagáért, a mákért. Íme, a receptje!

Hozzávalók

  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 5 dkg méz
  • 2 ek édes morzsa
  • 1 citrom
  • fahéj
  • lekvár

Elkészítés

A cukor felét keverjük habosra a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a mézet és a cukor másik felével felvert tojáshabot, végül forgassuk bele a mákot és az édes morzsát. Ízesítsük a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Az egészet öntsük bele egy liszttel meghintett tortaformába, majd sütőben süssük készre. Ha kihűlt a tészta, vegyük ki, vágjuk ketté és lekvárral töltsük meg. Tálaláskor adhatunk hozzá gyümölcsöket, porcukrot vagy tejszínhabot.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thewednesdaychef.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!