Mákos guba - Recept

Ha valami édesre vágysz, akkor készíts mákos gubát. Ezt a magyaros fogást könnyű elkészíteni, és istenien finom.

Hozzávalók

  • 7 db tejes kifli
  • 500 ml tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 80 g mák
  • 4 evőkanál méz
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítés

Első lépésként karikázzuk fel a kifliket. A vajat, a tejet, a vaníliás cukrot, és a mézet tegyük egy edénybe, és forraljuk fel. Ha felforrt, akkor öntsük a kiflikre, de úgy, hogy teljesen átnedvesedjenek.

Egy tálba keverjük össze a mákot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, és a szegfűszeget. Szórjuk rá a kiflikre, és keverjük össze alaposan. Miután kész van, öntsük át egy tepsibe, és tegyük be a sütőbe kb. 10 percre, hogy egy kicsit megpiruljanak a kiflik.

Ezt is ajánljuk: Görög fánk - Recept

Fotó: wishdish.wordpress.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!