Recept

Tejfölös krumplileves, könnyű és laktató fogás a családi ebédre

Ha valami, akkor a krumplileves tényleg azok közé az ételek közé tartozik, amivel gyakran találkozhatunk az ebédlőasztalnál. Mi most egy klasszikus, egyszerű verziót hoztunk nektek, hogy ne legyen nagy macera elkészíteni ezt a forró, ízletes levest.

Tejfölös krumplileves

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 1 tk só
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél leveskocka
  • 2 ek liszt
  • 3 ek étolaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk, majd egy fazékban feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a leveskockát is. Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel - kb. 0,5 dl - hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl. A meleg levesből merünk bele pár kanállal, jól elkeverjük - nehogy becsomósodjon - és a levest kavargatva, beleöntjük, majd hagyjuk felforrni.

A leveshez dukál egy finom főétel és egy jó desszert is, ötleteinkért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Recept
Sztárok
A világhírű előadóművész szinte teljesen elzárkózott a külvilágtól, miután kiderült, hogy stiff-person szindrómában szenved.
Lifestyle
Ezek alapján meglepően könnyebb kielégíteni a férfiak vágyait, mint azt sokan gondolták volna.