Tejfölös krumplileves, könnyű és laktató fogás a családi ebédre
Ha valami, akkor a krumplileves tényleg azok közé az ételek közé tartozik, amivel gyakran találkozhatunk az ebédlőasztalnál. Mi most egy klasszikus, egyszerű verziót hoztunk nektek, hogy ne legyen nagy macera elkészíteni ezt a forró, ízletes levest.
Tejfölös krumplileves
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya
- 1 tk só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- fél leveskocka
- 2 ek liszt
- 3 ek étolaj
- 1 kk pirospaprika
- 3 dl tejföl
Elkészítés
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk, majd egy fazékban feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a leveskockát is. Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel - kb. 0,5 dl - hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl. A meleg levesből merünk bele pár kanállal, jól elkeverjük - nehogy becsomósodjon - és a levest kavargatva, beleöntjük, majd hagyjuk felforrni.