Klasszikus karfiolkrémleves - Nyári élvezet

A karfiolkrémleves a nyár egyik kedvenc fogása, még azoknak is ízlik, akik egyébként nem rajonganak a zöldségért. Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 1 karfiol
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés

A karfiolt mossuk meg alaposan és szedjük rózsáira. Olívaolajon pirítsuk meg a felkarikázott póréhagymát, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a sót és a vajat. Ha elolvadt a vaj, tegyük rá a karfiolt, dinszteljük és adjunk hozzá 2-3 dl vizet. Ha puhává vált a karfiol, öntsük rá a tejszínt és forraljuk össze. Vegyük le a tűzről és pürésítsük egy botmixerrel. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk és adhatunk hozzá szerecsendiót is. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: kneadforfood.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyiunkban feltámad a vágy, hogy egy kissé felfrissítsük, megújítsuk ruhatárunkat. Mielőtt viszont óriási költekezésbe vernénk magunkat, érdemes elgondolkodnunk azon, mely alapdarabok...
Lifestyle
Az Oroszlán szerelmi élete meglepő fordulatot vehet. Napi horoszkóp!