Juhtúrós sztrapacska - Nem lehet nem szeretni

A juhtúrós strapacska egy klasszikus finomság, amelyet kisebbek és nagyobbak egyaránt szeretnek. Szívesen elkészítenéd, de nem tudod, hogyan kell? Máris eláruljuk!

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 6 dkg zsír

Elkészítés

A burgonyát reszeljük le, adjuk hozzá a lisztet, a zsírt és a sót, majd gyúrjuk tésztává. Forró vízbe szaggassunk belőle galuskát és főzzük ki. A felkockázott szalonnát pirítsuk meg, majd szedjük ki a serpenyőből, zsírjába pedig forgassuk bele a galuskát. Keverjük el, szórjuk rá a morzsolt juhtúrót és a megsült szalonnát. Azonnal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: navrchol.sk

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.