A klasszikus csokitorta - Egy falatnyi édes mennyország

Mindenki kedvence a csokitorta, melyet nem is olyan nehéz elkészíteni. Íme egy rendkívül egyszerű recept, amivel még a kezdők is könnyedén elboldogulnak!

Hozzávalók

A tésztához

  • 12 dkg tejcsokoládé
  • 12 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 4 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 12 dkg vaj

A krémhez

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítés

A krém étcsokoládéját vízgőz felett olvasszuk meg, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot is. A kihűtött krémet egy éjszakát pihentessük a hűtőben. A tésztához való tejcsokoládét daraboljuk fel apróra, majd olvasszuk fel gőz felett. A folyékony tejcsokihoz folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a porcukrot, a felvert tojásokat és az apróra kockázott vajat is. Ezután jó alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat és a keveréket kivajazott-kilisztezett sütőformába öntjük majd 180ºC fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt a tészta, akkor kettévágva megtöltjük és a tetejét is bevonjuk az előzőleg bekészített csokis krémmel.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: playingwithflour.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház várva várt üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap...
Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.
Lifestyle
Van egy három összetevős házi csodaszer, amely segítségével örökre búcsút inthetsz a konyhádban ólálkodó muslicáktól és legyektől.