A klasszikus csokitorta - Egy falatnyi édes mennyország
Mindenki kedvence a csokitorta, melyet nem is olyan nehéz elkészíteni. Íme egy rendkívül egyszerű recept, amivel még a kezdők is könnyedén elboldogulnak!
Hozzávalók
A tésztához
- 12 dkg tejcsokoládé
- 12 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 4 dkg porcukor
- 6 tojás
- 12 dkg vaj
A krémhez
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dl tejszín
- 4 evőkanál cukor
Elkészítés
A krém étcsokoládéját vízgőz felett olvasszuk meg, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot is. A kihűtött krémet egy éjszakát pihentessük a hűtőben. A tésztához való tejcsokoládét daraboljuk fel apróra, majd olvasszuk fel gőz felett. A folyékony tejcsokihoz folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a porcukrot, a felvert tojásokat és az apróra kockázott vajat is. Ezután jó alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat és a keveréket kivajazott-kilisztezett sütőformába öntjük majd 180ºC fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt a tészta, akkor kettévágva megtöltjük és a tetejét is bevonjuk az előzőleg bekészített csokis krémmel.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!