Kovászos uborka - Az eredeti recept

Egyre jobb az idő, és uborkát is bárhol lehet kapni, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy egy isteni finom, házi kovászos uborkával örvendeztessük meg a családot. Íme, az eredeti recept, amivel garantáltan nagy sikered lesz!

Hozzávalók

  • kovászolni való uborka
  • friss kapor
  • kenyér

Elkészítés

Mossuk meg jó alaposan az uborkákat, hogy semmilyen piszok ne maradjon rajtuk. Szeljük le a végüket, majd vagdossuk be az uborkákat - kb. négy, egymástól ugyanolyan távolságra lévő párhuzamos mélyedést ejtsünk. Ezután az üveg aljára rakjuk bele a kenyér csücskét, egy-két adag kaprot, és jöhetnek az uborkák. Az tetejükre ismét tegyünk egy-két csomag kaprot, és kenyeret, ha még szeretnénk. Az üveg méretétől függően sózzuk, majd öntsük fel meleg vízzel.

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy hagyjuk érni a finomságot. Ha finom, ropogós uborkákat szeretnénk, akkor inkább félárnyékos helyre tegyük az üveget, ahol nem főzi állandóan a napfény. 2-3 nap alatt lesz teljesen jó!

Ha Te is szereted a kovászos uborkát, nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!

Fotó: littlemisscruciferous.com

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.