Kecskesajttal töltött avokádó - Recept

Ha vendégek jönnek és gyors, látványos, mégis egészséges finomsággal szeretnénk meglepni őket, akkor tökéletes választás lehet ez az avokádós előétel.

Hozzávalók

  • egy érett avokádó
  • 6 dkg krémes kecskesajt
  • 1 teáskanálnyi mustár
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • chilipaprika

Elkészítés

Vágjuk hosszában ketté az avokádót és távolítsuk el a magját. Egy kisebb tálkában keverjük össze a kecskesajtot, a mustárt és a citromlevet, majd az így kapott krémet egy kanál segítségével töltsük az avokádó belsejébe és jó alaposan nyomkodjuk bele. A vágott, töltött felével lefelé nézve tegyük egy tányéron a hűtőbe az előétel, melyet legalább 15 percig hagyjuk a hidegben pihenni. A hűtőből kivett avokádót óvatosan hámozzuk meg és vágjuk még kisebb gerezdekre, majd ízlés szerint szórjuk meg egy kevés őrölt chilivel. Tálaláskor érdemes sós keksszel vagy pirított baguette-tel szervírozni.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: food52.com

Oldalak

Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?