Karamellizált hagyma - Mind a 10 ujjad megnyalod utána!

Ezt a finom, karamellizált hagymát többféle módon is felhasználhatjuk, kiváló húsételek mellé, de tehetjük akár szendvicsekre és hamburgerekre is. Feltétlenül ki kell próbálnunk!

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • csipet só
  • 1,5 dl zöldség alaplé
  • 1 ek balzsamecet
  • csipet só
  • őrölt bors

Elkészítés

Az olívaolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, tegyük bele a felaprított hagymát és sózzuk, borsozzuk. Fedjük le fedővel, közepes lángon 10-15 percig pároljuk. Ekkor vegyük le a fedőt és gyakori kevergetés mellett főzzük további 3-5 percig. Öntsük fel az alaplével és a balzsamecettel, majd addig főzzük, amíg el nem párolog róla a lé.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: simplebites.net

Oldalak

Utazás
Magyarországon is sok állat esik áldozatul az autósoknak, de egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni. Ráadásul ezt az állatfajt nem is könnyű észrevenni.
Lifestyle
A rizsfőzés után olyan, mintha csak egy koszos levet látnánk, ami általában a lefolyóban végzi. Ha viszont meglátod, mihez lehet kezdeni vele, kétszer is átgondolod, hogy kiöntsd-e!
Sztárok
A francia színész idén novemberben tölti a 89-et, friss fotót pedig már rég láthattunk róla, most azonban lánya, Anouchka a minap reggelizés közben örökítette meg legendás édesapját, a felvételt...