Ezért nem szabad vizes leveleket használni a salátában

Te gondoltad volna?

Miért ízetlen az elkészített saláta?

Mindnyájunkkal megtörtént már, hogy egy nagy tányér tojásos nokedli előtt ülve az élénkzöld, roppanós ecetes saláta felé vettük az irányt. Haraptunk egyet. Egy csalódást okozó, ízetlen, szomorú harapást. Miért van az, hogy a frissen elkészített gyönyörű salátánk ízre ennyire középszerű? Mi történt azzal a tál ígéretes zöldséggel? Két szó: nedves levelek. A nedves zöldsaláta mindenütt az elkészített étel ellensége. Még egy kis víz is taszítja az olajokat a salátaöntetben, megakadályozva, hogy az bevonhassa a leveleket. Ehelyett az öntet lecsúszik róla, és összegyűlik a tál alján, ahol minden extra folyadék az egész salátát átáztatja és ízetlenné teszi.

A folytatásért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!

Kövess minket a Facebookon is!