Hideg meggyleves mentával - Tökéletes finomság a nyári melegben
A nyár számunkra egyet jelent az istenien finom hideg gyümölcslevesekkel, melyek megédesítik mindennapjainkat. Bármilyen szezonális finomságból elkészíthetjük, jelen esetben a meggyet választottuk.
Hozzávalók
- 50 dkg kimagozott meggy
- 2 dl tejszín
- 5 dkg liszt
- 10 mentalevél
- 2 citrom
- 3 dkg egész fahéj
- 1 dkg egész szegfűszeg
- 10 dkg cukor
Elkészítés
A fahéjat és a szegfűszeget tegyük fel főni 10 percre 4 dl vízben, majd amikor már jól kiadták az ízüket, szűrjük a fűszerkivonatot 6-7 dl vízhez. Ezután szórjuk bele a cukrot, és amikor felforrt, adjuk hozzá a meggyet is. A tejszínből és a lisztből készítsünk habarást, és óvatosan - nehogy csomós legyen - keverjük a leveshez. Miután felforrt, hagyjuk kihűlni. Közben tépkedjük bele a mentaleveleket, és karikázzuk bele a citromokat is. Tálalásig tegyük hűtőbe.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!