Hideg meggyleves mentával - Tökéletes finomság a nyári melegben

A nyár számunkra egyet jelent az istenien finom hideg gyümölcslevesekkel, melyek megédesítik mindennapjainkat. Bármilyen szezonális finomságból elkészíthetjük, jelen esetben a meggyet választottuk.

Hozzávalók

  • 50 dkg kimagozott meggy
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg liszt
  • 10 mentalevél
  • 2 citrom
  • 3 dkg egész fahéj
  • 1 dkg egész szegfűszeg
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

A fahéjat és a szegfűszeget tegyük fel főni 10 percre 4 dl vízben, majd amikor már jól kiadták az ízüket, szűrjük a fűszerkivonatot 6-7 dl vízhez. Ezután szórjuk bele a cukrot, és amikor felforrt, adjuk hozzá a meggyet is. A tejszínből és a lisztből készítsünk habarást, és óvatosan - nehogy csomós legyen - keverjük a leveshez. Miután felforrt, hagyjuk kihűlni. Közben tépkedjük bele a mentaleveleket, és karikázzuk bele a citromokat is. Tálalásig tegyük hűtőbe.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: foodydoodydamdam.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!