Egészséges, olcsó és pofonegyszerű: Íme a legfinomabb sajtos kenyér receptje

Nincs finomabb a frissen sült házi kenyérnél.

Sajtos kenyér

Hozzávalók:

  • 3 dl víz
  • 1 ek cukor
  • 1 mk só
  • 44 dkg liszt
  • 10 dkg rozsliszt
  • 1 ek lenmag
  • fél csomag friss élesztő
  • 1 mk étolaj
  • 1 mk ecet
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojássárgája, pici vízzel elkeverve

Elkészítés:

Az összes hozzávalót (kivéve a tojássárgáját és a sajtot) kenyérsütő gépben, kelesztő programon megkelesztjük, majd a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk (ha nincs kenyérsütőnk, kézzel is bedagaszthatjuk a tésztát). A téglalapokból golyókat formázunk, majd nyújtófával ovális alakúra, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ezután ismét kelesztjük, majd 30 perc elteltével a tetejét a tojássárgájás keverékkel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20 perc alatt készre sütjük.

További két sajtos receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!