Grillezett dinnyesaláta – Furcsán hangzik, de az íze isteni
Elsőre talán furcsán hangozhat a sült dinnye, de a karamellizálódott részek szuperízletesek. Egy könnyű nyári vacsi, ami a görög tengerpart hangulatát idézi.
Hozzávalók – 2 személyre
- 2 cikk görögdinnye (kisebb)
- 4 szelet bacon
- 4 ek feta
- 1 fej salottahagyma
- 3 ek blansírozott, pirított mandula
- 1 csokor friss menta
- 2 - 3 ek fehérborecet
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A dinnyét nagy darabokra vágjuk, és meggrillezzük. A bacont megsütjük, és kis kockákra vágjuk. Ezután egy tányérra tesszük a grillezett dinnye szeleteket, megszórjuk a fetával, a baconnel, a hagymával és a mandulával, rátépkedjük a mentát, meglocsoljuk ecettel, olívaolajjal, végül frissen őrölt borssal fejezzük be.
Tipp: Használj keményebb, mag nélküli dinnye részeket!