Grillezett ananász vaníliafagylalttal – Egy kis újdonság az idei nyárra

Nem csak húsokat, zöldsédeket, vagy sajtokat lehet grillezni. Próbáltad már gyümölccsel? Az ananász íze a grillezéstől még jobb lesz, a vaníliafagyi és a juharszirup már csak hab a tortán.

Hozzávalók – 4 főre

  • 1 db ananász
  • 1 csipet só
  • 1 ek olívaolaj
  • 100 ml juharszirup
  • ½ csokor bazsalikom
  • 1 doboz vaníliafagyi

Elkészítés

Az ananászt meghámozzuk, elnegyedeljük, majd kivágjuk a kemény, fás közepét, és a negyedeket vastagabb szeletekre vágjuk. Az ananászszeleteket enyhén megsózzuk, beolajozzuk, majd a grillre dobjuk, és oldalanként 3-4 perc alatt kicsit megkaramellizáljuk. A frissen sült ananászt egy tálba szedjük, meglocsoljuk a juharsziruppal, megszórjuk az aprított bazsalikommal, lefedjük, és hagyjuk állni 5 percet. A langyos ananászt a fagyival tálaljuk.

Tipp: Ha tetszett a grillezett ananász, próbáld ki a grillezett dinnyesalátát is!

grillezett ananász vaníliafagyi

Forrás: Streetkitchen
Fotók: 123rf

Oldalak