Grillezett ananász vaníliafagylalttal – Egy kis újdonság az idei nyárra
Nem csak húsokat, zöldsédeket, vagy sajtokat lehet grillezni. Próbáltad már gyümölccsel? Az ananász íze a grillezéstől még jobb lesz, a vaníliafagyi és a juharszirup már csak hab a tortán.
Hozzávalók – 4 főre
- 1 db ananász
- 1 csipet só
- 1 ek olívaolaj
- 100 ml juharszirup
- ½ csokor bazsalikom
- 1 doboz vaníliafagyi
Elkészítés
Az ananászt meghámozzuk, elnegyedeljük, majd kivágjuk a kemény, fás közepét, és a negyedeket vastagabb szeletekre vágjuk. Az ananászszeleteket enyhén megsózzuk, beolajozzuk, majd a grillre dobjuk, és oldalanként 3-4 perc alatt kicsit megkaramellizáljuk. A frissen sült ananászt egy tálba szedjük, meglocsoljuk a juharsziruppal, megszórjuk az aprított bazsalikommal, lefedjük, és hagyjuk állni 5 percet. A langyos ananászt a fagyival tálaljuk.
Tipp: Ha tetszett a grillezett ananász, próbáld ki a grillezett dinnyesalátát is!