Tűzről pattant ízorgia: grillezett pulykanyárs háromféleképpen

A pulyka az új csirke! Tippek és ínycsiklandó nyári receptek.

Minőségi pulykahúsból bármilyen fogást könnyen elkészíthetsz és remek ízeket érhetsz el egy jól kitalált és előkészített pácolással. A Gallicoop szakemberei szerint ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény van egy-két tudnivaló, amire jó, ha figyelsz!

1. Ne pácold sokáig!

Ha túl sokáig hagyod a húst a pácban, a fehérjék elkezdenek bomlani, a rostok mállóssá válnak, és ez árt az ízeknek.

2. Vigyázz a hőmérsékletre!

A pácolt húsokat jól zárható dobozban vagy üvegtálban, lefóliázva tedd a hűtőszekrénybe, de a grillsütőre csakis langyosan pakold őket, különben a közepük nem sül át rendesen, kívül pedig könnyen megégnek. A pácolt ételt grillezés előtt kb. félórával vedd ki a hűtőszekrényből és tartsd szobahőmérsékleten.

3. Óvatosan a fűszerekkel

A hús felületére tapadt fűszereket, páclevet sütés előtt távolítsd el, itasd fel, különben fekete kéregként sülnek rá.

4. Ennyi idő kell a pácnak

A baromfi és szárazabb vörös húsokat sütés előtt este, de legkésőbb aznap reggel tedd páclébe. Szebb lesz a hús színe, ha kevés barna cukrot is teszel a pácba.

5. Figyelj a szénre!

A sütést csak akkor kezdd el, ha a szén már világosszürke hamuval fedett. Kb. 20-30 percre van ahhoz szükség, hogy a faszén vagy a brikett leégjen.

És akkor most jöjjenek a kipróbált receptek!

Oldalak