Gluténmentes házi avokádókrém - Egészséges vacsora

Ezzel az avokádókrémmel még különlegesebbé tehetjük a családdal együtt elköltött reggeliket vagy vacsorákat, ráadásul negyedóra alatt elkészül. Érdemes kipróbálni akár már ma!

Hozzávalók (4-6 személyre)

  • 4 nagyobb tojás
  • 1 avokádó
  • 2 póréhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál kapor
  • 1/8 teáskanál fekete bors
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál tejföl
  • 1/4 csésze joghurt

Elkészítés

Vágjuk félbe az avokádót és távolítsuk el a magot. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük. Közben főzzük meg a tojásokat. Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a hagymákat. Keverjük az avokádóhoz a sót, a borsot, a kaprot, majd öntsük hozzá a citromlevet. Pucoljuk meg a tojásokat, kockázzuk fel és adjuk a többihez. Ezután az egészet keverjük el alaposan a tejföllel és a joghurttal.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: 360nutrition.org

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!