Gazpacho-t minden asztalra! – Grillezett gazpacho nyári bulikhoz

A gazpacho híres spanyol, hidegen tálalt paradicsom alapú zöldségleves, ami nem csak ízletes, de szuperjó frissítő is nyári estéken. Ezzel a grillezett verzióval ráadásul még egy kerti bulit is csaphatsz köré.

Hozzávalók – 4 – 6 főre

Az összeállításhoz

  • 6 db paradicsom (kb. 1 kg)
  • 3 db kápia paprika (kb. 600 g)
  • 1 fej fehér hagyma (kb. 200 g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek vörösborecet
  • 1 - 2 tk füstös chiliszósz
  • 1 - 2 tk Worcester szósz
  • 1 csipet őrölt fűszerkömény
  • 2 ek olívaolaj
  • kb. 180 ml víz
  • ½ db kígyóuborka, hámozva (kb. 150 g)

A krutonhoz

  • 2 szelet kenyér (kb. 160 g)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj

A tálaláshoz

  • 1 szál szárzeller (kb. 120 g)
  • 0.25 db kígyóuborka (kb. 80 g)
  • só, bors
  • 1 - 2 tk olívaolaj

Az elkészítésért lapozz a következő oldalra

gazpacho leves recept

Oldalak

  • 1
  • 2