Francia hagymaleves ízű rúd - Izgalmas és finom előétel könnyen

Szereted a francia hagymalevest? Akkor ez a recept neked lett kitalálva! Könnyen elkészítheted és a család is imádni fogja! Hétvégére az ebéd mellé tökéletes választás lehet.

Hozzávalók

  • 6 szelet szendvicskenyér
  • 6 szelet ementáli sajt
  • 6 szelet provolone sajt
  • 1/2 csomag sótlan vaj
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma felszeletelve
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 2 evőkanál fehér bor
  • 1/4 teáskanál szárított kakukkfű
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

Olvasszunk fel két evőkanál vajat az olívaolajjal egy nagyobb méretű serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk karamell színűre. Öntsük hozzá az alaplevet, a bort és a kakukkfüvet. Sózzuk borsozzuk. Pároljuk az egészet 30 percig. Vegyük le a hagymalevest a tűzről. Szűrjük le a hagymát, a levét tegyük félre mártogatósnak. Vágjuk le a kenyérszeletek héját. Lapítsuk ki a kenyereket nyújtófával. Tegyünk egy szelet provolone sajtot rájuk, majd tegyünk egy szeletet az ementáliból is a tetejükre. Halmozzunk annyit a hagymából a kenyerekre, amennyit csak tudunk, szeretnénk. Óvatosan tekerjük fel a kenyereket, késsel vágjuk le a kiálló sajtdarabokat, ha szükséges. Olvasszunk 2 evőkanál vajat egy közepes serpenyőben, majd tegyük rá a kenyereket fejjel lefelé és hagyjuk, hogy megolvadjon bennük a sajt. A másik oldalon már csak 1-2 percig süssük. A kész finomságot tálaljuk a hagyma levével vagy zöldségleves mellé.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: hostthetoast.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!